Alla inlägg den 15 januari 2008

Av Anders - 15 januari 2008 10:59

Idag ska vi tala om ICA fusket. För alla minns vi väl köttet som bästeföredatumet hade gått ut på. Först å främst tror ni verkligen att ica var den enda kedjan som gjorde så här! SKULLE INTE TRO DET!!!


Nu till det viktiga. Som jag ser det finns det två konsekvenser utav att de blev påkomna.


1. De kommer att höja priserna (om de inte redan gjort det). Ja undrar varför priserna ha kunnat haft den nivån som den haft. Å ni som tyckte att det var äckligt att maten var gammal. Gnäll då för fan inte på att de höjer priserna!! Själv kommer ICA att säga att prishöjningarna beror på att de har ökade omkostnader. Vilket iof är sant men inte de omkostnader som de pratar om utan att det inte kan återanvända köttet. (Igen gäller inte bara ICA). Själv är jag villig att betala lite högre för färskt kött. Inte för att jag dog utav det andra.


2. Priserna kommer att ligga på samma nivå men istället så skickas det gamla köttet till något u-land (eller annat land där de inte bryr sig lika mycket). Där det då kan sälja det fin fina gamla köttet till någon fattig stackare som bara vill överleva dagen. Å därmed kan ICA å de andra butikerna här hålla samma priser som det gjort tidigare. Så tacka de stackars fattiga satar som köper vårt gamla kött så att vi kan äta färskt till ett någorlunda vettigt pris så att vi inte behöver ge vika på våra andra lyxvaror (eftersom vi då inte har råd att köpa lika mycket utav det) som vi inte behöver. TACK!!!!!


Kram på er mina cyniska vänner ;) 

Ovido - Quiz & Flashcards