Direktlänk till inlägg 28 februari 2008

Aftonbladet måste ju vara totalt blåsta!

Av Anders - 28 februari 2008 14:02

Ibland undrar jag om de som arbetar på aftonbladet är dumma i hövvö eller om de bara inte inser vad de skriver!


Denna gång handlar det om mobbing å hur man ska upptäcka det. Iof rätt bra men här kommer deras exempel


"Så märker du att ditt barn blir mobbade"


1. Barnet blir inbundet och nedstämt. (kan bara var allmänt skoltrött kan man tänka sig, sen behöver inte alla barn bli det vi kommer till det senare)


2. Barnet svarar undvikande på frågor om skolan. (nej barn behöver inte göra det, de kan bara välja att svara på ett sådant sätt att de inte berättar hela sanningen men det behöver då inte föräldrarna märka, vi kommer till de senare)


3. Vanliga signaler är huvudvärk, ont i magen och oro. (kan vara ja! behöver inte vara det, kan bara vara så att personen inte tycker om att gå i skolan?)


4. Barn skäms och känner skuld för att de mobbas och försöker dölja för de vuxna att de är utsatta. (Om ett barn vill dölja det så kommer inte föräldrarna att se det oavsett hur mycket de vill de, barn är sluga, underskatta inte barnen)


Var är exemplet med att barn som blir mobbade själv börjar mobbas å retas å allmänt stimmig. Tror ni verkligen att alla barn bli nedstämda! Vissa reagerar åt andra hållet. Men de kommer alldeles strax för är man sådan funderar man på självmord visst!


"Så märker du om ditt barn mår dåligt och funderar på att begå självmord"


1. Isolerar sig från vänner eller familj och blir tystlåten. (om barnet är tystlåten i sig själv från början då och gillar att vara själv???)


2. Aggressivitet (Oj vad många vill begå självmord då?)


3. Försämrade resultat i skolan. (Ja då är det självmord i tankarna! kan inte vara någon annan anledning då?)


4. Pratar om döden och om att ta sitt liv och eller säger saker som "jag önskar att jag försvann" eller "det skulle bara bättre om jag inte fanns". (Om någon sa helt seriöst till mig att de ska ta sig liv så tror jag nog att det är en varningsklocka ja! Dont state the obvious!)


5. Drogmissbruk. (Finns det något missbruk som man håller på med när man mår bra???)

--------------


Mitt tips till er om ni känner att något är fel. Tjata, fråga, tjata, fråga, tjata, fråga. Få de att inse att ni finns där. Iof tror jag att detta är jävligt självklart för de flesta föräldrarna.


Det enda bra som stod i denna lilla artikel var detta. Om man som föräldrer vill ha hjälp kan man ringa Bris vuxentelefon om barn, tel 077-150 50 50. Ta kontakt med kommunen, de brukar ha hjälpavdelningar de med.


Till sist vill jag bara säga igen. IDIOTER ni är aftonbladet!


Kram mina cyniska vänner ;)


 
 
Ingen bild

A

29 februari 2008 01:00

Men snälla du...de är exempel, de är bara du som skriver att dom menar att allt de där e ett bevis på mobbning.Bara du som skriver det!
De där kan vara symton till mobbning o NEJ de betyder som du säger att de inte betyder att man är mobbad om man reagerar som de skrivit på sin lista, men de KAN vara så att man är det om man uppför sig sådär
Skilj på dessa två punkter, o det är väll bra att någon tar upp ämnet, eller du kanske har de perfekta artiklarna som bara väntar på att tryckas i dagspress?
Tror inte det // Ali

 
Carro

Carro

29 februari 2008 05:05

När jag var liten brukade jag och vänner alt jag och brolle ringa till bris, hitta på en story och sen göra det jag gör bäst..överdriva! vi snörvlade i telefon och låtsades gråta. började bara tänka på det nu.

http://fittler.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 21 februari 2010 16:26

Såg på skidorna igår. Där Hellner tog guld och Olsson Brons. Vet inte om det finns nå mycket mer att säga än vilket jävla lopp :). Tyvärr är nog detta början på där taktik spelar nästan lika stor roll som allt annat. Vilket inte iof är så konstigt. M...

OS

Av Anders - 14 februari 2010 11:26

Tänkte ge mig på ett blogginlägg idag. Vet inte när det var senast. Orken för det finns inte. Tror väl min blogg kommer självdö så småningom. Kan berätta att nu finns senaste avsnittet utav Proffesorns Spritskola ute. Tror det var ett halvårsedan jag...

Av Anders - 28 januari 2010 20:01

Sen sist jag skrev har lite allt möjligt inträffat.   - Gjort sista föreställningen med årets pjäs. Där jag äääääägde ;) eller ja man kan ju vara optimist iaf   - Åkt på någon form av magsjuka efter jag ätit på mcdonalds...igen bör tilläggas....

Av Anders - 22 januari 2010 13:55

Nu har det hänt. IK Brages målvakt har börjat bloggat! Yaaay! Så alla ni som vill följa den gå in här   Har precis gjort mitt sista nattpasset för den 4 dagars perioden utav jobb. Nu är jag ledig i en vecka. Veckan där på gör jag bara två pass. I...

Av Anders - 19 januari 2010 15:42

Ska göra min 2:a natt denna vecka. Får se nu hur man mår imorgon. Att göra en natt är inga problem alls. Kan bli värre med 2, 3 och 4. Men klarar jag detta skulle jag bli tokglad. Eftersom jag behöver variation på jobbet och ska jobba natt hela våren...

Ovido - Quiz & Flashcards