Alla inlägg den 29 maj 2007

Av Anders - 29 maj 2007 20:31

Var på vallen och kolla på fotboll. Varje gång som jag har varit där i år vilket har varit 2 utav 3 har brage spelat oavgjort den första vann de. Funderar på om de är jag som gör så att de spelar oavgjort. Så kanske inte kommer att gå nästa gång som är på nationaldagen. Fast jag vill ju dit.


Sen fundrar jag på om man inte kunde ta alla dessa fjortisar som kommer in gratis och bara sitter och snackar om allt och inget men som inte tittar på matchem men som stör oss som vill se på matchen. Usch vilken lång mening de blev. Jaja vad jag ville göra med dem är att sätta dem på en egen avdelning, fast är ju lite svårt då alla inte är sånna. Portning kanske? Antar att jag få stå ut med de små liven i fortsättningen också.


Måste säga att de är tur att jag har stora problem ;)


Tata 

Av Anders - 29 maj 2007 08:46

Idag har jag absolut inget att göra, trodde jag skulle få jobba idag men så blev inte fallet! De får bli en flashback istället


Proffesorns Flashback


+ 1453 - Osmanerna erövrar Konstantinopel och därmed har Byzantinska riket slutgiltigt gått under.


+ 1651 - Kung Karl II av England finner säkerhet i ett gammalt ekträd på markerna till Boscobel House, Shropshire, efter Slaget víd Worcester, eftersom det innebar en alltför stor risk att stanna kvar i själva byggnaden medan de parlamentariska trupperna sökte efter honom.


+ 1772 - Gustav III kröns till Sveriges kung, i Storkyrkan i Stockholm.


+ 1790 - Rhode Island blir den 13:e delstaten att ingå i den amerikanska unionen.


+ 1795 - I Virginias representantförsamling opponerar sig den vältalande patrioten Patrick Henry mot förslaget om stämpelskatt för Englands nordamerikanska kolonierna.


+ 1848 - Wisconsin blir den 30:e delstaten att ingå i den amerikanska unionen.


+ 1914 - Det kanadensiska fartyget Empress of Ireland lider skeppsbrott i Saint Lawrencefloden och mer än 1.000 människor omkommer.


+ 1917 - Grekland går in i första världskriget på ententens sida.


+ 1938 - Disciplinstraffen prygel och mörk arrest avskaffas på svenska fängelser.


+ 1940 - Beslut om att Hemvärnet skall organiseras.


+ 1953 - Sir Edmund Hillary och Sherpa Tenzing Norgay blir de första att bestiga Mount Everests topp, världens högsta berg.


+ 1956 - Beslutar regeringen att fängelset på Långholmen i Stockholm ska läggas ned


+ 1982 - Patrik Sjöberg sätter 17 år gammal svenskt rekord i höjdhopp

genom att hoppa 2,24.


+ 1985 - Under läktarbråk i samband med en fotbollsmatch på Heyselstadion i Bryssel i Belgien mellan så kallade "fans" till engelska Liverpool FC och italienska Juventus FC orsakar huliganer en katastrof: 39 människor dödas i kravallerna.


+ 1985 - Journalisten Cats Falck hittas död i en bil i Hammarbykanalen.


+ 1990 - Boris Jeltsin väljs till president i sovjetrepubliken Ryssland.


+ 1999 - Charlotte Nilsson vinner Eurovisionsschlagerfestivalen med låten Take me to your heaven


+ 2001 - Vid en folkomröstning röstar invånarna på den danska ön Bornholm för att slå samman öns fem kommuner till en, och därigenom bilda Bornholms regionkommun.


+ 2005 - Frankrike röstar nej till EU:s nya konstitution, ett mycket allvarligt slag mot hela konstitutionen. Nederländerna gör samma sak den 1 juni.


+ 2007 - Proffesorn är uttråkad


Tata

Ovido - Quiz & Flashcards