Alla inlägg den 15 maj 2007

Av Anders - 15 maj 2007 08:45

...Om jag är den enda vettiga människan! Jag förstår inte hur människor kan gå runt och hela tiden ta allt på så stort allvar. Vi lever bara en gång (åtminstone vad jag vet), varför inte slappna av lite, se livet för va det är, sluta upp med tävlingsinstinkten, livet går inte under för att man inte får de jobb som man vill ha, livet går inte under för att du inte för att du inte hittat den rätta men framförallt, gör de du känner för.


...Hur människor orkar gå runt å hata varandra/vara arga på varandra. Fyfan vad energi de tar och inte nog med att de hatar varandra de snackar skit bakom ryggen om varandra. Tror ni verkligen inte att de vet om det eller gör ni det just därför. Förstår inte hur ni i ena stunden kan umgås med en person å säga att de är en bra vän och i nästa stund sitta och snacka illa om den med någon annan?


...Hur jag alltid kan ha rätt ;) är det verkligen meningen att en människa ska vara så här duktig och allvetande ;) 


...Varför människor inte kan lära sig lyssna. Större delen av alla missförstånd som sker beror på att lyssnaren hör det den vill höra. Om den istället lyssnar på vad talaren menar skulle inga problem uppstå. Nu anser väl de flesta att den andra får lära sig tala men människans ordföråd är jävligt begränsat och kommer så alltid förbli och därmed blir de extremt mycket lättare för lyssnaren att förstå vad talaren menar än att talaren ska förklara saker på ett sätt som den inte har ord för. Men för att detta ska kunna ske måste vi ändra attityd och inse att folk inte vill oss illa.


...Hur ni orkar vara så naiva som många utav er är. Bara för att vår generation har varit uppvuxna med en silversked i munnen och hälften utav oss är broilers och inte lyft ett finger i våra dagar. Ni borde också Inse att västervärldens lycka beror på att resterande har de dåligt och vi borde vara dem evigt tacksamma. Att hela de marknadsekonomiska system som vi har idag bygger på att "för att en ska kunna ha pengar måste en annan vara fattig". Inse också att fri vilja är bara en utopisk dröm, den enda fria vilja vi har är att följa vad allmänheten tycker är okaj, annars blir man lynchad eller åtminstone hatad. Finns mycket mer ni borde inse men de får jag skriva i en bok istället.


...hur många tankar som kan få plats i en skalle på en och samma gång. Borde det inte gå att mäta på något vis?


...varför så många är vänner med en tills att det inte passar dem längre eller de hittat något "bättre". Finns det inge samvete hos er?


...Varför ingen vill bjuda mig på mat, kanske de har något med att jag är en aningen cynisk av mig eller är de för att min oerhörda vackra kropp skrämmer er ;)


Proffesorns Flashback


+ 1101 - Den nykrönte korsfararkungen Balduin I intar Jerusalem med hjälp av nyanlända genuensiska korsfarare.


+ 1293 - Slaget vid Saint-Malo; sjöslag utanför Bretagne.


+ 1525 - Det tyska bondekriget 1524-1525 avslutas då bönderna besegras i slaget vid Frankenhausen i Thüringen.


+ 1702 - stor brand i Uppsala, se vidare Branden i Olof Rudbecks bibliotek.


+ 1789 - Rikets allmänna ärendens beredning bildas.


+ 1800- Misslyckat attentatsförsök mot Storbritanniens kung George III.



+ 1860 - I slaget vid Calatafimi vinner den italienska frihetshjälten Giuseppe Garibaldi sin första seger, vilket blir inledningen till avgörandet i Italiens enhetskamp.


+ 1905 - Las Vegas, Nevada grundläggs.


+ 1914 - Baltiska utställningen invigd i Malmö.


+ 1919 - Grekiska trupper ockuperade den turkiska staden Izmir (Smyrna).


+ 1932 - En misslyckad militärkupp i Japan, under vilken premiärministern Tsuyoshi Inukai mördas.


+ 1940 - Nederländerna kapitulerade för tyskarna. Regeringen och drottning Wilhelmina gick i exil i Storbritannien.


+ 1940 - Den första McDonald'srestaurangen öppnas i San Bernardino, Kalifornien.



+ 1948 - Det brittiska mandatet Palestina upphör, och Palestinakriget bryter ut då trupper från Egypten, Jordanien, Syrien, Libanon och Irak (samt symboliska förband från Saudiarabien och Yemen) angriper Israel, vilken har utropats som en självständig stat dagen innan.


+ 1948 - De svenska löparna Arne Andersson, Gunder Hägg och Henry Kälarne är enligt ett beslut från året innan från denna dag avstängda på livstid, p.g.a brott mot amatörbestämmelserna.


+ 1955 - Det österrikiska statsfördraget undertecknas, vilket återger landet dess fulla självständighet.


+ 1960 - Sputnik 4 skjuts upp.


+ 1972 - Mordförsök mot Alabamaguvernören och presidentkandidaten George Wallace; gör honom delvis förlamad.


+ 1985 - Bruce Springsteen gifter sig med Julianne Philips


+ 1988 - Sovjetunionen inleder reträtten från Afghanistan.


+ 2007 - Proffesorn postar brev


Tata

Ovido - Quiz & Flashcards